Intense!

Vilken dag! Båda barn plus mannen tävlade i Cromwell idag. Det gick bra till en början tack vare våra snälla vänner som ställde upp och hjälpte till. Alla tre tävlade nämligen i olika klasser så det var minst sagt stressigt att hinna med. Något jag påpekade för C innan. Var det verkligen nödvändigt att han också skulle tävla, kunde vi inte bara fokusera på barnen? 

Ett typiskt exempel på kulturskillnader här och i Sverige. Något som för mej är självklart, att den ansvarige föräldern (oftast pappan) håller sej på sidan av banan och sköter servicen av hojarna, ser till att barnen är redo i tid för sina race, har all utrustning dom behöver etc och viktigast av allt, kan springa och hjälpa till om barnen kör omkull – tycker C går att kombinera med att själv tävla. 

Det hade eventuellt gått om jag inte haft O. Även om det fortfarande varit körigt. Men att försöka få ihop amning, blöjbyte och två barn på startlinjen i olika klasser blev bara för mycket. C hjälpte såklart till hela tiden mellan sina heat men det hände två incidenter då jag verkligen hade behövt honom och han inte fanns där. 

Jag blir så förbannad på karlar som aldrig vill växa upp! Det finns alldeles för många av dem här. Det är väl en sak dom som inte har barn, men som förälder har du faktiskt ett ansvar att sätta barnen först. Det fick C höra både en och fjorton gånger idag och jag är ganska säker på att det sjunkit in nu.

Att åka iväg hela familjen till crossbanan för att träna, det är en grej men i fortsättningen kommer all fokus ligga på barnen när dom tävlar. 

Basta. Från en arg svensk fru.

​​


2 reaktioner till “Intense!

  1. Jag tror det ligger mycket i det du skriver. Bor i UK (men med svensk make och två barn) och många vänner här med engelska män har det precis som du beskriver. En kompis man signade upp för tennislektioner 3ggr/v när deras son var nyfödd. Han skulle ju bli uttråkad annars när han var lite mer hemma, löd förklaringen. En annan hade en make som åkte på jobbresa till USA när sonen var 10 dagar. Dels fattar jag inte riktigt hur mamman orkar (de har en tvååring också) och dels hade jag som förälder inte velat lämna min nyfödda bäbis. Men kulturen är helt enkelt annorlunda. Synen på föräldraskapet annorlunda. Den lagstadgade pappaledigheten tre veckor.

    1. Äh, två veckor ska det stå. Sedan finns det företag som erbjuder mer (min man har det väääääldigt lyxigt pga 12 veckor betald pappaledighet). Fast alla tar inte ut hela. En kollega till honom tog bara tre, med motiveringen att det var så jobbigt att vara hemma. Huruvida hans partner också tyckte det var jobbigt och uppskattade hjälpen förtäljer inte historien…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s