Anytime now

… det var min barnmorskas sista ord idag när vi skildes åt. Antingen ses vi på onsdag nästa vecka vid vårt inbokade besök eller så blir det tidigare än så om förlossningen startar! Jag känner mej lite smått stressad/orolig att jag kommer åka in och inte få träffa ”min barnmorska”. Hon är nämligen bortrest från lördag morgon till tisdag eftermiddag. Det har ju aldrig spelat nån roll tidigare då jag är van att föda i Sverige men nu har vi fått sån bra kontakt och jag har liksom ställt in mej på att det är K som kommer ta emot mej. 

MEN skulle det inte bli så, så grejar jag det med. Jag fick frågan om jag kan tänka mej att ha en BM-student med vid förlossningen men det är jag däremot lite osäker på om jag vill. Tjejen är jättegullig och vi har setts vid ett par tillfällen nu och jag tycker det är helt lugnt att hon är med vi besöken men själva förlossningen… nja jag vet inte. Hon är utbildad doula men väldigt ung och har inte själv några barn så jag ställer mej lite tveksam till om jag skulle få ut något av att ha henne där. Jag tror mest att det skulle kännas jobbigt med en extra person i rummet när jag befinner mej i en sån utsatt situation som det ändå är att föda barn. 

Annars då. Jo dagarna flyter på men jag känner att jag börjar gå in i mej själv mer, och är helnöjd med att vara hemma och greja. Eller bara göra enklare aktiviteter med C och barnen. Jag har inget behov att träffa vänner just nu. Eller ens prata i telefon. Jag behöver liksom all energi till mej själv. Vet att det kommer ändras när bebis kommer men nu försöker jag lyssna på mej själv och bara samla kraft.

Vi har fått en massa gjort hemma de senaste dagarna vilket känns så bra. Både trädgårdsarbete samt en hel del småfix inomhus. Idag satte jag äntligen ihop vårt fotoalbum från Europaresan 2015 med husbilen, och beställde en fotobok genom Apple. Så himla smidigt ju, det gäller bara att sätta sej ned och börja! 

Fick så många härliga flashbacks när jag gick igenom alla foton, tänk vad mycket vi har gjort och varit med om ändå! Jag ser fram emot att gå igenom alla bilderna tillsammans med barnen när boken kommer 💜

Nä, nu ska jag inte sitta här och nattuggla längre. C har gått och lagt sej för länge sen och jag ska göra detsamma. Behöver all sömn jag kan få… enklare sagt än gjort dock 😉 

God Natt! 

4 reaktioner till “Anytime now

  1. Oj, vad spännande när det är så nära. Jag har inga barn, så kan inte ens föreställa mig känslan…! Men stort, och overkligt tänker jag ❤
    Visst är det roligt att titta på gamla bilder, oftast blir man ju glad eftersom man oftast har bilder från just roliga tillfällen. Om du vill (och har tid :-)) så är det roligt med just minnen i bloggen, tillbakablickar på sånt som du gjort. Men bara om du vill såklart ❤
    Många positiva tankar till dig och förlossningen!
    Kramar!

    1. Tack för lyckönskningarna Ji! Och bra idé med tillbakablickar. Särskilt nu när jag inte gör några större utflykter och har så mycket nytt att blogga om, då är ju tillbakablickar perfekt! Kommer snart, jag lovar 🙂 Stor kram!

  2. Så spännande, stort lycka till inför det stora ögonblicket🌺 Många kramar från en annan trebarnsmamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s