Our Saturday

Idag har ungarna och jag haft en riktig bra dag! Vi hade tänkt att åka ner till farmen för en natt för att hälsa på C som varit där sen i torsdags och inte kommer hem förrän måndagkväll men i slutändan bestämde vi oss för att stanna hemma. Något jag är glad över så här i efterhand.

Min ork går verkligen upp och ned och efter en natt med nästan ingen sömn alls (det är som att min kropp inte fattar att det är natt utan är helt klarvaken), ryggont när jag väl klev upp och två barn som inte heller var direkt sugna på att hoppa in i bilen och köra i två timmar direkt på lördagsmorgonen så valde vi att vara hemma.

Vi åt frukost i lugn och ro och jag körde sen ett halvtimmes gravidstyrkepass  vilket faktiskt lämnade mej med MER energi än det tog. Kändes så bra i kroppen efteråt! Därefter gjorde jag i ordning barnen och hoppade sen in i duschen där jag stannade lääänge. Älskar när man för en gångs skull inte behöver stressa!

Sen lastade jag ungarnas cyklar och så körde vi in till stan för lunch på Novotel. Träffade några vänner som precis fått barn, en liten flicka som dom döpt till Belle – fint eller hur! Mamman berättade hur dom kört ner till Invercargill mitt i natten medan hon hade kraftiga värkar för att hon prompt ville ha epidural. Bara för att inse att när hon väl kommer till Invercargill så finns det inte tid för nån epidural.

Tydligen var det delvis barnmorskans fel som inte ville ge epidural direkt och sen var det plötsligt för sent. Så dom hade lika gärna kunnat stanna i Frankton på sjukhuset här! Var jag förstod det som så föddes flickan tidigt på morgonen och sen blev dom hemskickade till Queenstown redan vid lunch. Dom var så trötta att dom knappt kunde hålla sej vakna på vägen tillbaka men sen fick mamman stanna på sjukhuset här i Queenstown i 3 nätter för eftervård och återhämtning.

Ännu en anledning varför jag hoppas på att kunna stanna här i Queenstown och helt slippa Invercargill. Vi får se hur jag känner på onsdag efter mitt möte i Invercargill med förlossningsläkaren. Jag är ganska säker på att dom kommer vara väldigt ”för” Invercargill med min historia med ett tidigare kejsarsnitt, särskilt om jag visar minsta tecken på tvekan att föda i Queenstown. Men i slutändan så kan dom bara ge (starka) rekommendationer, inte tvinga någon till var dom ska föda. Det är upp till mamman.

Anyhow, jag åt en supergod burgare till lunch medan barnen beställde ”crumbed chicken dippers”. Något hälsosammare än chicken nuggets men sen blev det såklart pommes till. Efter avslutad lunch styrde vi vidare till Arrowtown som fått ett nytt pump track/cykelbana med hopp. Banan var i svåraste laget för A så hon var väldigt sur ett tag. Basunerade högt och ljudligt ut att hon minsann hatade sin cykel och att hon lika gärna kunde lämna den där i parken. När jag föreslog glass innan vi åkte hem byttes den sura minen ut mot ett leende!

Väl hemma la jag mej och slumrade en timme på sängen (tack o lov för iPads) men sen vaknade jag med ny energi och tvättade bilen och rensade två hinkar ogräs runt huset medan barnen lekte utomhus. Sen var det dags att fixa middag och ja nu är det hög tid att lägga mina små trollungar. Det var vår dag det!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s