Yoga Zen och Alkoholvanor i olika länder 

Idag är en bättre dag! C var hemma vid halv tolv igår, tidigt eller sent det beror väl på hur man ser det. Är det en grej jag är tacksam för är det att han sällan dricker mer än en öl om ens det. Han ogillar verkligen alkohol. Skulle han dricka (supa) som en del av hans vänner och bekanta gör så skulle jag inte vara här, det är ett som är säkert.

Dryckeskulturen här och i Australien är rätt annorlunda från Sveriges. Här är det socialt accepterat att dricka varje kväll, både för kvinnor och män. Ett par glas vin eller tre fyra öl efter jobbet är något väldigt många dricker. Detta börjar väl sakteligen ändras i Sverige också med AW flera dagar i veckan men jag tror ändå inte att det ligger på samma nivå som här.  

Någon som här betraktas som en kiwi med vanliga alkoholvanor skulle förmodligen ses som en alkolist i Sverige. Eller jag ser dem som personer med alkoholproblem. Kanske pga min egen bakgrund. Jag ser oerhört många här som inte klarar sej utan alkohol i vardagen och sen har ”big nights” på helgerna. Så sorgligt egentligen. För mej som växt upp med alkoholmissbruk i familjen så är det svårt att inte må dåligt över de barn och anhöriga som drabbas av drickande vuxna. 

Oj det här inlägget fick en annan twist än jag först tänkt. Skulle ju bara skriva om mitt härliga yoga lugn som infann sej efter min yoga. Nu blev det en hel del annat också. 

Ha en bra fredag! Det ska jag ha 💙

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s