Today´s Coffee Spot

Här drack jag mitt morgonkaffe och åt en frasig ham and cheese crossaint efter att jag varit på ett 90 minuters Yin Yang Yoga pass. Nästan FÖR bra för att vara sant! Och det var nog tur att jag fick en sån härlig morgon för eftermiddagen gick minst sagt i stressens tecken.

Jag och A fastnade i världens trafikkaos när vi skulle hämta L från skolan. Vi åkte hemifrån 15-20 minuter innan han slutade vilket brukar vara fullt tillräckligt. Men inte idag då det var broarbete. Det tog mej 45 minuter att komma fram! Dessutom öppnade himlen sej och det fullkomligt öste ned med regn. Som tur var fick jag tag på en mamma till en av L:s kompisar, och hon kunde leta rätt på L och låta honom hoppa in i deras bil och vänta.

Sen var det bara att stressa vidare till L:s simlektion som började några minuter efter att jag hämtat L. Köerna var så långa att jag sneddade med bilen över en gräsmatta för att komma ut på rätt väg. Bad till en övre makt att det inte skulle komma en polisbil just då…

Vi kom såklart för sent, men L hann iaf vara med på 20 minuter av den 30 min långa lektionen. Jag var helt slut när L slutligen var ombytt och hoppade ner i poolen med sin grupp. Efter L:s lektion väntade bad och lek. 40 minuter höll jag ut sen övertalade jag barnen att det var nog och vi gick upp, duschade och klädde på oss och åkte sen och käkade thaimat till middag. Bästa beslutet nånsin!

Nu ska jag ta ett sista krafttag och natta mina älsklingar.

 

 

2 reaktioner till “Today´s Coffee Spot

  1. Hej!
    Hittade din blogg lite på måfå och jag kollar den flera gånger om dagen och bara längtar tillbaka till Nya Zeeland och Queenstown! Jag besökte NZ för sju år sedan och har inte tagit mig tillbaka sen dess. Men Queenstown är sig likt på dina bilder, dvs helt magiskt vackert!

    Nu till min fråga: som den språknörd jag är så är jag bara lite nyfiken på om du pratar svenska med era barn? Eller är det bara engelska som pratas i ert hem? Tänker på om barnen kan prata svenska med din släkt t.ex.

    Tack för en supermysig blogg!

    1. Hej Johanna! Åh vad kul att du höra att du gillar min blogg 🙂 Jag förstår att du verkligen kan relatera till naturbilderna om du varit här, Queenstown är magiskt vackert! Hoppas du får chans att åka tillbaka en dag 🙂 Nu till din fråga, ja jag pratar så gott som bara svenska med barnen! Läser böcker på svenska, sjunger sånger på svenska osv. Det hänger ju liksom på mej om dom ska lära sej sitt modersmål. Dom förstår allt jag säger, dock så föredrar dom att prata engelska med nån svensk fras/ord inslängt här och där. Lite synd tycker förstås jag men samtidigt tänker jag att det kanske kommer längre fram. Och gör det ändå inte det så är jag stolt över att dom förstår svenska. Det skapar ett ovärdeligt band med familjen i Sverige! Jag ser ju hur utanför min man känner sej när vi är i Sverige och han inte kan hänga med i samtalen. Så jag kommer fortsätta med svenskan hemma! Men sitter vi tex vid matbordet hela familjen så pratar jag engelska med barnen så min man också förstår. Är jag riktigt arg så kan jag dra en ramsa både på svenska OCH engelska för att verkligen vara säker på att barnen förstår allvaret 😉 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s