Made it!Efter flera dagars regn kunde jag äntligen ta mej ut på en cykeltur idag. Så skönt även om det gick i snigelfart uppför. Cykling och yoga är vad min kropp tycker känns okej numera. Mina älskade hajker i bergen får nog läggas på hyllan tills lillplutten är ute. Åtminstone om jag vill slippa foglossning som blir värre. 

Vecka 31 idag! Jag var hos barnmorskan igår och allt såg bra ut, magen växer precis som den ska däremot så har jag inte gått upp särskilt mycket i vikt. Bara cirka 5 kg än så länge. Jag tycker jag äter ofta och ordentligt men det verkar inte räcka. Grejen är att jag blir mätt så himla fort, hela magen är ju redan full med bebis. Därför så har nog mina portioner omedvetet blivit mindre. 

Men från och med nu ska jag försöka klämma i mej ett extra mellanmål även om jag inte är ett dugg hungrig. Tänka att jag kanske måste äta för två ändå 😜

4 reaktioner till “Made it!

  1. Jag har fått uppfattningen att viktuppgång under graviditet är så individuellt. En vän till mig gick inte upp nåt i vikt men flickan i magen mådde alldeles perfekt ändå + vännen kunde amma som vanligt. Jag tänker att det inte är något att stressa upp sig för.

    1. Tack för din kommentar Johanna! Lite så känner jag också, är absolut inte orolig själv men jag såg på min barnmorska att hon velat haft en större viktuppgång. Kanske borde jag dra till med nåt extra kilo nästa gång för att lugna henne 😋 Hon frågar nämligen bara efter vikten och jag har svarat ärligt hittills…

  2. Jag är också gravid med vårt första 🙂 Jag har alltid varit en promenad/walkingtjej och cyklat har jag bara gjort till jobbet och så, inte dirkt för att motionera. Tyvärr har jag foglossningar så att gå är inte längre något alternativ men cykla går utmärkt (även rekomenderat av sjukgymnasten), jag har omvärderatdet här med cykling för det är ju jätteskoj! Dock cyklar jag inte mountainbike men långa turer på asfalterade cykelbanor är bara så skönt. Sen kommer vi till det här med cykelhjälm… Jag har aldrig gillat det och mest ansett det vara töntigt och säkerligen lovat folk i min närhet att det aldrig kommer sitta någon hjälm på mitt huvud… Men bland de första gångerna jag var ute på en cykeltur efter jag blev gravid så kom en tanke över mig: Tänk om jag ramlar och slår mig medvetslös eller värre? och jag har ett barn i magen. Jag stannade direkt och började storgråta, hur kunde jag vara så ansvarslös 😦 Jag fick ringa min man och be han hämta både mig och cykeln. Han blev jätte hysterisk när jag ringde och grät, har du ramlat, har du ramlat frågade han. Nej, men tänk om jag gör det och slår huvudet! Vad händer då med vårt barn? Han kom och hämtade mig och vi körde raka vägen till cykelaffären och köpte en jättesnygg hjälm som används mycket flitigt sedan dess! Tänk att tjejen som aldrig någonsin skulle ha en cykelhjälm på huvudet kunde ändra sig inom loppet av några minuter, hihi 🙂
    Kram

    1. Hej Marie! Tack för din kommentar och stort grattis till graviditeten! Vad roligt att du också fastnat för cykling och himla klokt att du börjat använda cykelhjälm också 💕 Jag kan hålla med, när jag bodde i Sverige och mest använde cykel som transportmedel så använde jag typ aldrig hjälm. Tyckte att det var fult, obekvämt osv men nu känns det konstigt att cykla utan! Man vänjer sej snart 😘 kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s