Magen v 27 och att fasta

Jag gjorde ett rutin-blodtest igår för att kolla mitt sockervärde som gravid och det var på tok för högt! Min barnmorska ringde och sa med en orolig röst att ska man gå på siffrorna det visade så har jag gravid-diabetes. Alltså va?!! Jag som tycker jag äter bra och hälsosamt, iaf till 80-90 procent av tiden, tränar varje dag och verkligen inte har nån övervikt. Ska jag ha diabetes plötsligt? Det känns lite som en chock och självklart väldigt oroande. Kanske är jag inte alls så hälsosam som jag tror!

Hon frågade om jag hade ätit något sött innan testet och när jag tänkte efter så slank det ned både en glass och en bit choklad efter lunchen igår men det var så pass länge innan blodtestet (1,5 timme innan) att jag inte trodde det kunde påverka så mycket. Nu HOPPAS jag verkligen att det bara är den där förbannade glassen och chokladen som hade oturen att ge mej ett skyhögt blodsocker. Efter att jag läst på så sker den högsta ”sugar spiken” cirka 1 timme och 15 minuter efter du har ätit. Jag trodde att det var mer efter 15 minuter. Oops, det visar hur dåligt påläst jag är när det gäller blodsocker!

Jag ska tillbaka imorgon och göra ett nytt blodtest, men denna gång måste jag vänta på labbet i 2 timmar istället för 1 som igår, efter att jag har druckit sockerlösningen som vad jag förstår även kommer att vara dubbelt så söt. 100 gram socker istället för 50 g. Fy, jag tyckte att det jag drack igår gav mej kväljningar för att det var så himla sött.

Nu har jag fastat sen klockan åtta ikväll och det måste fortsätta tills imorgon när labbet öppnar klockan åtta och jag är redan less. Ett liv utan att få äta (det man vill närsomhelst) och njuta av mat, det skulle vara så oerhört tråkigt enligt mej… Både C och L har kommenterat hur sur jag kommer vara imorgon när jag är tvungen att gå utan mat tills efter klockan 10. Dom känner mej mina grabbar 😉

 

En magbild från förra helgen då jag precis gått in i vecka 27. Imorgon börjar vecka 28, något jag hoppas att jag får fira med ett positivt resultat av blodsockertestet!

2 reaktioner till “Magen v 27 och att fasta

  1. Usch den där lösningen smakar verkligen fruktansvärt, trodde jag skulle kräkas när jag drack den. Och jag hade inte ens högt socker på vanliga proven, det var bara läkaren som Insisterade på att jag var tvungen att ta det provet. Håller tummarna att det inte är diabetes! Och om det är det så går ju graviditetsdiabetes över som tur är, åtminstone i majoriteten av fall (hade en kollega som fick det vid graviditet där det inte gick över).

    1. Ja fy jag har precis druckit upp en flaska med 75 g socker, så jäkla äckligt… Nu hoppas jag verkligen att det här testet inte ger utslag! Bara att vänta och se. Precis som du säger så går ju graviddiabetes över men risken att utveckla diabetes typ 2 går även upp markant 😳 Bara att hålla tummarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s