Julsftonsmorgon

 

 

L vaknade klockan sex imorse och var supertaggad, ÄNTLIGEN är det jul! Som barnen längtat. L lyckades hålla sej en halvtimme från att riva upp sina paket i strumpan i väntan på att A skulle vakna. Efter 30 långa minuter vaknade även A och dom kunde öppna sina paket tillsammans framför brasan som C tänt – himla mysigt!

Sen käkade vi skinksmörgåsar till frukost medan vi lyssnade på julsånger på MTV haha. Nu har till och med jag julkänsla!  C är ute i garaget just nu och skruvar ihop sandlådan medan barnen sitter framför mej och bygger sina pussel dom med julstrumpan.

Det ser ut att bli en riktigt varm sommardag och vår plan för resten av dagen står lite öppet. Kanske kommer några vänner över och äter svensk julmat med oss eller så firar vi själva. Imorgon är det ju Juldagen och den dagen man firar här så vi tänker sprida ut klapparna så barnen får både en svensk och NZ Jul. Gemensamt för båda dagarna blir iaf att familjen och en massa god mat står i centrum!

3 reaktioner till “Julsftonsmorgon

  1. God jul!
    Här har vi en natt kvar innan vi får julafton 🙂
    Berätta gärna om NZ traditioner kring jul! Vad äter man? Godis? Julpynt?
    Mysigt att ni firar både svensk och nya zeeländsk jul ❤

    1. Typiskt för Nya Zeeland är en stor BBQ på Juldagen, och precis som oss äter dom skinka! När det kommer till godis är det jag kommer och tänka på chokladlådor med ”Favourites”, det verkar alla ha hemma under jul. Lite som Alladin-askar 🙂 Julpynt är ofta lite mindre skala än i Sverige, iaf som jag upplever det. Julgran har så gott som alla men i och med att dom inte firar Advent så saknas adventsljusstakar och ljusstjärnor i fönstren (det är ju sommar här). Men kransar på dörren syns lite här och var! Hoppas du haft en fin Jul! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s