Att fokusera på det positiva

När jag vaknade i måndags morse kändes det ärligt talat lite motigt att en hel vecka låg framför mej, utan mamma här. För oj vad jag har satt värde på hennes hjälp! Jag har varit en mycket gladare mamma, med mer tålamod och som inte stressat lika mycket. Det har inneburit ett sånt lugn för mej att veta att om det kör ihop sej så finns det någon tredje person där som kan hjälpa till.

Nu pratar jag alltså om dagar när C är nere på farmen, ett av barnen är sjuka tex och jag har en klient att träna eller Mama Boot Camp. Eller bara lyxen att kunna åka och handla med ett barn, medan mamma tex stannade kvar med L på simningen, eller en annan gång satt kvar med barnen i bilen så jag slapp släpa med mej två trötta barn in på mataffären.

Plus att ha möjlighet till barnvakt så att jag och C kunde gå på bio eller ut och äta utan att behöva betala hundratals kronor till barnvakten. Såna saker betydde så himla mycket för mej! ”Små” saker som kanske andra som har sina familjer nära tar för givet.

Samtidigt bestämde jag mej igår för att vända på det hela, att fokusera på det positiva och allt jag har att vara tacksam för. För det är mycket! Och att i tre veckor ha fått dela det med min älskade mamma är jag så glad över. Vi känner båda att den här resan var en början på något nytt. Det är meningen att vi ska få ha mer tid tillsammans, inte bara när jag kommer till Sverige utan mamma vill hit igen och det är jag så himla glad över att höra!

Att ta beslutet att bosätta sej utomlands och bilda familj är knappast ett beslut som sker på en natt, det sker ju ofta successivt och det är väl egentligen inte förrän efteråt man förstår innebörden av sitt beslut. Det är ingen lätt sak att göra, jag har haft sån hemlängtan stundtals att det värkt i hjärtat, många tårar har fällts och oräkneliga födelsedagar och andra viktiga bemärkelsedagar hos familj och vänner har missats för att jag befunnit mej på andra sidan jorden. Samtidigt så är jag  väldigt nöjd med det liv jag lever. Jag skulle nog inte göra någonting annorlunda även om jag fick en andra chans. Gråtit lite mindre kanske. För allt löser sej i slutändan.

Vad vill jag egentligen ha sagt med det här inlägget…. Jo, ta vara på din familj och dina vänner. Oavsett om dom bor runt husknuten, i en annan stad eller på andra sidan jordklotet. Uppskatta dem och tala om för dem hur mycket dom betyder!

 

 

Ovan saker gick jag och funderade på igår medan jag hajkade uppför Queenstown Hill. 

img_0371

img_0383

img_0372

img_0375

img_0376

img_0380

img_0378

img_0382

3 reaktioner till “Att fokusera på det positiva

  1. Skönt att det känns bättre.
    Om jag någonsin kommer till NZ ska jag nog stalka dig, eller dina trakter. Ibland är det ju jättesvårt att på en ny plats hitta den där vackra lilla vägen, den lagom svåra vandringsstigen eller fina fikaplatsen. Många favoritställen jag har här hemma står knappast i någon turistguide, men om jag följer i dina fotspår vet jag att det blir mångra bra platser!

  2. Och dina ord och tankar, så meningsfulla tänkvärt och sant!!!Älskade dotter en sån tacksamhet och lycka att fått funnits runt dig och din fina familj!! Jag kan nog inte beskriva det i ord, men mer en känsla som gör mig yr och vill lätta och flyga tillbaka !! Detta blev en gåva till oss alla att få rå om varann och en morfärälder är viktigare än man tror sig veta… Jag måste erkänna att det först nu jag inser att jag känner att jag är mormor!!Att fått vakna av små barnfötter som öppnat dörren till mitt sovrum varje morgon och tittat in viskat momor för att se om jag vaknat.. Och i nästa stund sprungit fram och ropat busa !! momor!! Vilken äkta kärlek och glädje och klart att man ville busa gosa och läsa sagor under filten med mormors mobil!! Och ibland så kom ju även storebror och ville vara med på ett hörn oftast på helgerna när inte skolan väntade!!Att fått dela vardagen, med att vara färdig i tid med matboxar som lilla mamma ordnat i förväg.. Och Alicias lycka när hon fått något som hon riktigt önskat i sin matbox!! Då var det med extra förtjusning hon tyckte att det var okey att gå till förskolan. .Och sen bar det iväg till skolan i hopp om att hinna före all trafik och väntan i köer… vissa dagar hade vi, Emma egen tid till lunch och bar iväg på ngt härligt fik och tog frukost och ljuvligt gott kaffe och tid för att småprata och njuta ….Sen var det dags att hämta Alicia från förskolan, lite småshopping och påfyllning i matförrådet ärenden och kanske en stund i lekparken och lunch .. Så var det dags att hämta Lewis utan för skolan.. och första gångerna att bara få vara med se dras skola fröknar klasskamrater, och föräldrar…Och vissa dagar var det ju aktiviteter som hoppning på studsmattor i ett stort tränings magasin på SITE , där man även firade födelsedagskalas etc.. Och badhuset med simningsträning.. Och där mormor föresatt sig och lovat vara med och bada, och i all hast glömt det viktigaste bikinin… Men lilla Mamma hade en extra bikini, som fick åka på till vissas förtjusning sexy lady!! Några storlekar för små!! Men barnen brydde sig inte utan bara man var med på hörn och busa……Ja goda middagar hemma och en dag på crossbanan och verkligen fick se hur duktiga dom var och hur dom bara älskade detta!!+ En duktig crossåkare och imponerande förebild deras Pappa!! Och även Mamma när hon inte i väntans tider!!! Men istället lätt körde hem crosscyklar på släpkärran, och det var ju bara att hänga med och faktiskt återuppleva detta en gång till och nu med barnbarnen!!!! Så fantastiskt…. Och så hem och dusha av sig cross dammet, måste erkänna att efter detta pass trött .. Men då var det dags för Indisk mat på resturang, och det var det värt flera gånger om, mmmmm vilken mat….Ja listan och minnena och våran tur till Mildford Sound med båttur och hotellövernattning och resturang besök på min 60årsdag med dotera.. Oförglömligt !!!Och vårat spabesök med ångbastu och ansiktsbehandling i en fantastisk vacker miljö..I vita morgonrockar och tofflor fick vi avsluta i i vilstolar med rykande varmt te mittemot varandra samma dag det var dags att bege sig hem igen…Tack min älskade dotter och din fina man och barn för denna fantastiska resa och gåva !!!Mamma och Mormor och Svärmor!!! och P.S nästa ggr ska det inte dröja 10år!! TUSEN KRAMAR och pussar…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s