Magen v 22 (21 + 0)

Jag börjar tänka mer och mer på förlossningen så här kring dryga halvvägs genom graviditeten. Ni anar inte vad jag önskar att jag kunde få föda på Danderyd som med mina två andra förlossningar. Jag har sån tillit till det sjukhuset, den duktiga och omhändertagande personalen och för att  inte tala om BB-hotellet som ju är helt fantastiskt!

Nu känner jag mej helt vilsen angående var jag ska föda. Mina val är antingen här i Queenstown vilket absolut vore mest praktiskt och kännas bäst avståndsmässigt och enklast med barnen. MEN, det finns ett stort MEN. Det är även den mest ”osäkra” stället att föda i och med att det är ett ”Grade 1 hospital” där bara den enklaste vården finns att tillgå. Det går inte att få nån annan smärtlindring än lustgas och inga operationer kan ske där. Skulle det alltså bli aktuellt med ett akut kejsarsnitt eller någon annan operation för bebis eller mej så måste vi forslas vidare via helikopter eller ambulans till Invercargill eller Dunedin.

Helikoptern tar 30 minuter att förbereda från att den beställs till att den anländer och sen tar det ytterligare 45 minuter att flyga till Invercargills Grade 2 Hospital. Med bil/ambulans tar det cirka två timmar. Och till Dunedin som är det ”bästa” sjukhuset, Grade 3 så tar det minst 3 timmar med bil. Det känns inte som att det finns något självklart val, alla är liksom dåliga på sitt sätt. Nu har ju jag lite av ett katastrof-tänk kanske, att jag vill vara förberedd på värsta möjliga scenario hellre än att vara blåögd och inte räkna med några komplikationer alls. Visst hoppas jag att det går lika smidigt och bra som med A och L (L var ett planerat kejsarsnitt då han låg i säte, det var en jättefin och lugn födsel och jag kunde inte vara mer nöjd) men det kan man ju aldrig veta.

Åker vi hela vägen ner till Invercargill eller Dunedin så slår jag vad om jag säkert inte behöver någon annan smärtlindring än lustgas och att allt går toppen. Men stannar vi däremot här så är jag livrädd att jag mitt i värkarna skulle få panik och känna att jag vill ha epidural just för att det inte finns. Eller att något annat skulle gå fel och att bebis hälsa skulle äventyras, bara för att jag tog den enklaste vägen och valde att föda på det sjukhus som ligger närmast.

Åh vad jag önskar att det fanns ett självklart svar på det här dilemmat!

 

 

En reaktion till “Magen v 22 (21 + 0)

  1. Ojoj, jisses va svårt val! Synd att det bästa sjukhuset ligger 3 timmar bort 👎 men jag skulle nog ändå välja det? Fast den bilturen känns ju extremt lång…. Hm… Jättesvårt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s