Magen v 19 (18+0)

Idag går jag in i vecka 19 – wihoo, nästan halvvägs! Jag har gått upp cirka 4 kilo sen start fast det beror lite på hur man räknar. I början gick jag nämligen ner ett par kilo då jag varken kunde träna ordentligt eller äta pga illamående. Låter kanske dubbelt men muskler väger ju mer än fett så man ska inte lita blint på vågen. Jag har helt klart gått upp i fettvikt, det är ett som är säkert. Något som inte gör mej ett dugg, jag njuter av att ha mer former. Mina bröst har redan gått från en knapp A-kupa till en fyllig C-kupa. Och det lär ju inte sluta där!

Så här ser iallafall magen ut på morgonen, men den växer under dagen och är som störst på kvällen – då känner jag mej ordentligt gravid 🙂

 


 

 

Jag har börjat känna av dom första ”gravidkrämporna” nu bland annat ont i ryggen om jag suttit still länge, tex kört bil en längre sträcka. Då får jag jätteont i ländryggen. Jag försöker påminna mej själv om att aktivera magstödet, alltså inte helt släppa ut magen för då får ju den stackars ryggen ta all vikt. Fast det är svårt, jag glömmer ofta.

Jag ska leta fram mitt ”smiley belt” som jag använde under förra graviditeten. Det är ett elastiskt gravid-bälte som ger stöd för både mage, rygg och bäcken. Grymt under promenader eller om man vet att man ska stå upp länge!

Mitt blodtryck är tydligen oroväckande lågt. Min barnmorska frågade om jag ofta blir yr eller ser stjärnor. Lågt blodtryck är ju något jag levt med hela livet så för mej är det normalt att känna mej snurrig om jag reser mej upp snabbt, och att det tar ett tag för synen att justeras. Det har liksom alltid varit så. Men nu har blodtrycket sjunkit ytterligare så jag fick rådet att dricka extra mycket vatten. Äta mer salt kan man tydligen göra också?!

Nån mer som har samma problem? Annars hör man ju oftast om riskerna med för högt blodtryck.

4 reaktioner till “Magen v 19 (18+0)

  1. Har också lågt blodtryck och alltid känt som du beskriver, yrsel osv så förstår vad du menar med att man är van. Blev ju ännu mer yrsel och så under graviditeten. Hade lågt blodvärde också så blev dubbel dos järntabletter! Fick försöka ta det lugnt men det är ju så svårt när hjärnan vill köra på som vanligt!

    1. Skönt att jag inte är ensam! Jag försöker också få i mej extra järn i form av blutsaft varje dag och sen var det ju det där med att ta det lugnt… garanterat lättare sagt än gjort! Kram

  2. Fortsätter lite till 🙂 Nu är min minsta 6 månader så känner att jag verkligen behöver stärka upp bålen igen efter andra graviditeten. Har du några bra tips på övningar får du jättegärna skriva om det 🙂 Så fin gravidmage 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s