På Akuten

Vilken dag. A blev riktigt dålig under natten som var; hög feber, hosta och tung andning. Hon grät sej i stort sett igenom natten. Sov kanske som mest en timme i sträck. Jag och C turades om att gå upp till henne och försöka att få henne att somna om. Vi gav febernedsättande vid läggning och en gång vid morgontimmarna. Hon kom till ro nån gång vid fyrasnåret tror jag det var, men sen vaknade hon vid halv sju och var så galet varm och feberyr att hon bara grät och kunde inte ens stödja på benen. Jag hade en alldeles lealös liten tjej i armarna, usch det var så himla hemskt och jag fick självklart flashbacks till feberkramperna hon fick i Sverige för ett år sen.

Så snart dom öppnat på vårdcentralen här åkte vi in till deras akutavdelning och fick träffa en doktor ganska direkt. Det visade sej att hon förutom hostan och inflammationen(?) i bröstet även har öroninfektion. Lilla gumman, vad hon ska behöva vara med om! Hon har just fyllt två och redan fått antibiotika tre gånger i sitt liv. Jag tycker att det är mycket men för vissa föräldrar är det säkert ingenting.

Vi kom hem med en kasse full av läkemedel. En inhalator pump som underlättar andningen som hon ska använda var fjärde timme, paracetamol, ibuprofen plus antibiotika. Känns sådär men samtidigt så är det ju enda vi vill att hon ska bli bättre, och det så fort som möjligt!

 
  Inne på akuten där A tillsist somnade av utmattning efter diverse undersökningar och tester

En reaktion till “På Akuten

  1. Fy vad tråkigt att höra, stackar liten (och er!) 😞 Finns inget värre än att se sina barn så sjuka. Min Oskar (4) har varit (och har en färsk halsfluss just nu) så sjuk under sina första år, evighetshosta som aldrig ger med sig. Igår fick han 4:e penicillinkuren sedan nyår 😞 Krya på-kramar till lilla A, hoppas verkligen hon blir frisk snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s